抹茶製品

特徴

静岡産抹茶100%使用

Made solely from matcha produced in Shizuoka Prefecture

お茶に適した、山間部栽培

Tea leaves grown in the mountain areas, which are well-suited for green tea cultivation

契約栽培

Cultivated by contracted tea leaf producers

栽培履歴管理

Traceability

散布農薬管理指導

Controlled pesticide use

静岡県の玉露の産地として、全国的に知られている産地が朝比奈です。
弊社抹茶製品の原料となります※碾茶(てんちゃ)は、この朝比奈の玉露産地を中心に、静岡県下で生産されております。
同地区の抹茶原料は、全量弊社が取り扱う事となっており、生産者に対しましては、栽培方法・製造方法・肥料・農薬等の技術指導を行なっております。

Asahina in Shizuoka Prefecture is famous for the production of Gyokuro, refined green tea. Tencha* used for Meiyo’s matcha products is cultivated mainly in the Gyokuro-producing area of Asahina and other parts of Shizuoka Prefecture.
All the tea leaves for Matcha grown in this area are processed by Meiyo, which provides tea leaf producers with technical guidance concerning cultivation methods, production methods, fertilizers, pesticides, etc.


商品詳細

朝比奈1号・2号・3号・4号

朝比奈1号・2号・3号・4号

色・風味・味いずれも、同ブランドの中では1号が最上級となります。

No. 1 is the highest class of the Asahina brand and has the best quality in terms of color, flavor, and taste.

※碾茶(抹茶の原料茶の呼称)
*Tencha: the base for making Matcha


S-朝比奈1号・2号・3号・4号

S-朝比奈1号・2号・3号・4号

弊社製品『朝比奈』に殺菌処理を施しました。ダメージが少ない、気流式殺菌を使用。弊社製品の殺菌規格品は“S(=sterilized)”表示で区別しております。

Products of the Asahina brand that have been sterilized by the aerosolization method, which results in minimal damage to tea leaves. Meiyo products that have gone through the standardized sterilization process are marked with “S” in their name.

[品質規格]
一般生菌数:300個/g以下
耐熱性菌数:30個/g以下
大腸菌群:陰性

[Quality Specifications]
Number of viable bacteria: under 300 cells/gram
Number of heat-resistant bacteria: under 30 cells/gram
Coliform group: negative



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煎茶と抹茶原料葉における栽培方法・加工法の違い

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